در جریان معاملات روز جاری در بازار بورس اوراق بهادار تهران شاخص کل بورس با رشد 11 هزار و 100 واحدی به محدوده 2 میلیون و 51 هزارواحدی رسید با اینکه بازار رخ خیلی مثبتی نداشت؛ اما بهواسطه استقبال خریداران از گروه خودرویی بازار سرمایه امروز نسبتاً مثبت به کار خود پایان داد هر چند که باید گفت در نیمه دوم بازار شور و هیجان نیمه اول وجود نداشت.
ارزش معاملات بازار بورس تهران در روز جاری بهصورت نقد حوالی 3 هزار و 600 میلیارد تومان ثبت شد و صندوقهای قابلمعامله نیز 2 هزار و 800 میلیارد تومان ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. بازار فرابورس و بازار پایه نیز در مجموع حدود یک هزار و 984 میلیاردتومانی ارزش معاملاتی ثبت کردند تا در مجموع معاملات امروز ارزش معاملات بازار بورس اوراق بهادار تهران حوالی 8 هزار و 500 میلیاردتومانی قرار گرفته باشد.
بیشترین ورود پول بازار امروز را نماد خگستر با بیش از 40 میلیارد تومان به خود اختصاص داد و نماد ایرانخودرو در رتبه دوم با ورود بیش از 35 میلیاردتومانی کار را تمام کرد در سمت مقابل نیز نماد غدشت 49 میلیارد تومان پول حقیقیها را از دست داد و شتران نیز با خالص خروج 22 میلیارد تومانی پول حقیقیها کار را تمام کرد.
امیرمهدی صبائی، سخنگوی سازمان بورس در توئیتی عنوان کرد که در ادامه بررسیها پیرامون ظن استفاده از اطلاعات نهانی در روزهای منتهی به تاریخهای ۱۷ و ۱۸ اردیبهشتماه ۱۴۰۲، تعداد ۴۰ کد مظنون بر اساس الگوی رفتاری مشکوک شناسایی و جهت صدور مجوز بررسیهای دقیقتر، به دادستان کل کشور معرفی شدند.
تسنیم هم از زبان سخنگوی وزارت خارجه نوشت که آقای امیر عبداللهیان شب گذشته وارد ژاپن شدند و دیدار با وزیر خارجه در اولین ساعات کاری امروز بهوقت محلی انجام شد و دیدار با نخستوزیر انجام میشود، موضوعات مختلفی با ژاپن مدنظر داریم در چارچوب نگاه دولت به گسترش روابط با کشورهای آسیایی در اولویت است.
اما نمایندگان مجلس نیز به صندوق توسعه ملی اجازه دادند تا یک درصد (۱%) از منابع ورودی سالانه خود را در صندوق تثبیت بازار سرمایهگذاری کنند. همچنین در جلسه امروز مجلس عنوان شد که پورابراهیمی رئیس کمسیون اقتصادی مجلس گفته است که شرایط کنونی بازار سرمایه بهشدت بر منافع ذینفعان اثر منفی گذاشته است و از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست داشته است که هفته آینده نشستی با حضور مسئولان بورسی داشته باشند.
اما فعالان بازار سرمایه خبر رفع توثیق سهام سایپا و ایرانخودرو را از علتهای مثبتبودن گروه خودرویی در بازار امروز میدانستند؛ اما این موضوع خیلی دوامی نداشت و در نیمه دوم موج سوزان عرضهها که از گروههای دیگر شروع شده بود به گروه خودرویی نیز رسید.
بهادری جهرمی، سخنگوی دولت و امیر رحیمی، مشاور رئیس سازمان خصوصیسازی در این باره گفته بودند که وثیقه بودن سهام سایپا و ایرانخودرو نزد بانکها در حال رفعشدن است تا مانعی برای واگذاری سهام این دو شرکت نباشد.
بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس تهران
اما با نگاهی به نمودار شاخص کل بورس تهران میتوان این موضوع را عنوان کرد که شاخص از منظر تکنکیالی در محدوده حمایتی مشخص شده (باکس زردرنگ) روزهای پیشین خوب حمایت شده است. اما نکتهای که در این روزها باز هم دیده میشود این موضوع است که در دوسالگی دولت رئیسی بازار بورس تهران با خبرهای نرخ خوراک گاز زمینخورده است و با خبرهایی همچون عرضه خودرو در بورس کالا، واگذاری سهام کامل خودروسازان به بخش خصوصی و این گونه خبر درمانیهای مسیر صعودی را در پیش گرفته است و سؤال اینجا است که آیا برای سال سوم هم قرار است همین اتفاق رخ بدهد. یعنی باخبر درمانی در خصوص صنعت خودرویی کشور که حدود 20 درصد از ارزش معاملات روزانه را در اختیار دارد و بهعنوان لیدر سنتی بازار هم شناخته میشود بازار را تا زمان بودجهبندی سال آینده (پاییز 1402) مثبت نگه دارند و باز با تغییراتی در نرخ گاز و حاملهای انرژی بازار به زمین بخورد؟
تکرار این اتفاق جز نشانهای برای بیبرنامه بودن دولت و مجلس برای مشکلات چیز دیگری را نشان نمیدهد. اما نگاه ما در این بخش کاملاً تکنیکالی است. شاخص کل چند روزی است که از محدوده حمایت موردنظر در حال برگشت است و میتوان اولین نشانهای این موضوع را شکست خط روند نزولی اندیکاتور RSI دانست. شاخص کل هرچند آرام اما در حال برگشت به اعداد و ارقام بالاتر است و این موضوع را نیز میتوان بهعنوان پایان پنج موج نزولی اصلاحی نیز در نظر گرفت.
و همچنان میتوان برای تایمهای کوتاهمدت مقاومتهای 2.1 و 2.2 میلیون واحدی و میانگین 55 روزه را برای مسیر صعودی شاخص کل در نظر گرفت.